Faeries

Faeries

Странице

среда, 06. новембар 2013.

Vrnjački likovni krug

Dragi moji, ko je raspoložen, a nije previše daleko i ima višak slobodnog vremena može da navrati sutra u 19 sati do Zamka kulture u Vrnjačkoj Banji i pogleda šta to vrnjački umetnici stvaraju. Ja ću, svakako, u nardenim danima napraviti i jedan post na tu temu.

                                                           ***********************

Evo i par fotografija koje sam propustila da dodam prethodnom postu, a tiču se stvari koje su pripadale mom dedi. Na njima je dedin sat. Ne razumem se naročito u satove, ali mislim da nije stariji od 1930.                                                                 *****************


A za ljubitelje serijala o belgijskom detektivu Herkulu Poarou važno obaveštenje. Krajem oktobra emitovana je nova epizoda serije u kojoj se pojavljuju i neki stari likovi, koji su se pojavljivali u prvih nekoliko sezona: Hejstings, mis Lemon i inspektor Džap. Moram da priznam da smo Kisa, Joja i ja odgledale sve, apsolutno sve epizode (i to više puta). Na našu veliku žalost, sezona 13 je poslednja i u jednom od ta četiri filma Poaro će umreti :( Muka mi je kad pomislim na to... Interesantna stvar, kad god sam bolesna ili loše raspoložena, imam običaj da pustim neku od epizoda Poaroa (u obzir dolazi i Šerlok Holms) i tako zaspim...nemam pojma zašto, nekako me oraspoloži...Valjda je to moja španska (ili turska) serija :)
Evo linka
THE BIG FOUR

6 коментара:

 1. Nadam se da ćeš u postu imati i koju fotografiju radova sa izložbe. Ksenija voli Poaroa, pročitala je sve knjige, ne znam koliko je vidjela od tv serije.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Potrudiću se da fotoaparatom zabeležim atmosferu sa večerašnjeg otvaranja. Moji radovi su vam uglavnom poznati, a imaćete prilike da vidite i radove mojih kolega.
   Pošto Ksenija već voli Poaroa, sigurna sam da će joj se i serijal dopasti. Dejvid Suše u naslovnoj uloze je stvarno divan.

   Избриши
 2. i ja se nadam kojoj fotki te izložbe kad već nemožemo da prisustvujemo :D
  Baaš fora sat, još lijepo izgleda, a i ja volim sherlocka gledat :D lp

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Biće fotki! Nadam se da će vam svima biti zanimljive, jer ima sjajnih radova.
   Ja Šerloka jako, jako volim, ali jedino u izvedbi Džeremija Breta. I nikako ne mogu da odlučim ko mi je draži: Holms ili Poaro :)

   Избриши
 3. Šteta što sam daaaleko, ali vjerujem da ćeš nas počastiti kojim detaljem s izložbe :)...Poirot je odličan, tata je uvijek pratio tu seriju pa je i na mene prenio tu naviku...a djedov sat je pravo bogatstvo u svakom smislu te riječi :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Da, stvarno je šteta. Bila bih presrećna da sve vas vidim ovde. Ali ko zna, možda se jednog tada takvo nešto i desi :)
   Dedin sat ima za mene, pre svega, sentimentalnu vrednost. Drag mi je samo zato što je pripadao njemu...Kad se samo setim kako je baba ljubomorno čuvala njegove stvari, kao da su najveće bogatstvo na svetu. Zapravo, mi sami određujemo koliko će nešto da vredi...
   A Poaro je mnogo simpatičan, drago mi je da i ti voliš da ga gledaš. Eto još sličnosti među nama :)

   Избриши

Hvala vam što ostavljate komentar :)