Пређи на главни садржај

Blog nagrade i još ponešto...

Dosta se toga izdešavalo proteklih dana, tako da prosto ne znam odakle bih počela. Otkako moradoh da promenim naziv bloga, nikako da pronađem novi, odgovarajući. Zadnja varijanta je je bila A Mad Tea Party, što je inače naziv vrlo zabavnog poglavlja u Alisi u zemlji čuda, u kojoj se Alisa pridužuje jednoj ludoj čajanci i slavljenju nerođendana. Ali vrlo brzo sam shvatila da postoji bezbroj sajtova sa tim nazivom, da sam najzad i od toga odustala. I na kraju se odlučih za Uspavanku za oblake, pa ćemo videti hoću li se navići...
Jedna od stvari kojom sam se zanimala bilo je i pravljenje kolaža, što je jedna od mojih najdražih razonoda. Moram da priznam da mi u svemu tome pomažu i vaše sugestije i kometari. Nedavno mi je Nataša (Smilje - Art by Heart) postavila vrlo lepo pitanje - zašto silueta mora da bude crna? Uz pitanje sam od nje dobila i predivne uzorke tapeta i doživela otkrovenje. Odjednom mi je milion stvari palo na pamet, da ne znam čega bih se pre prihvatila, tako da sam Nataši beskrajno zahvalna na postavljenom pitanju. Bacila sam se na posao, a tapete su upotrebljenje. Indirektno je i Fikreta (Il modo di Fikreta) učestvovala u celom procesu, pošto se i papir u kome sam dobila poklon od nje našao na mom kolažu. Bilo mi je neverovatno zabavno i dok sam seckala prsluk za zeca, osetla sam se kao onda kad mi je bilo deset godina i kad sam šila haljine za lutke. Predivan osećaj :D
A Tea Party with Hare
Naravno, na repertoaru se opet našla jedna vila (nekako bez njih ne ide) u kombinaciji sa kolažom.


 Putting on boots
Druga stvar kojom sam htela da se pozabavim jesu blog nagrade. Pre nekog vremena dobila sam nagradu od Kaće sa bloga Memento - Kaćin blog. Ta mi je nagrada posebno draga, utoliko pre što je napravljena specijalno za mene, a odnosi se na negovanje dečijeg duha. Kaća ima zaista predivan blog, nekako je sav nežan, prepun lepih sećanja i priča, koje osvajaju svojom iskrenošću. Kad uđem na njen blog osećam se kao da sam zakoračila u jedan potpuno čist, netaknuti svet, sasvim izolovan od haosa koji nas okružuje.
 Od Kaće sam dobila još jednu nagradu!
Jednu vrlo interesantnu nagradu sam dobila od veoma simpatične devojčice Makart sa bloga Unikatni pokloni. Nadam se da neće da mi zameri na ovom izrazu - devojčica, jer je mlada i puna duha. Da budem iskrena meni uši porastu svaki put kad mi se neko obrati sa dete ili devojčice (naročito kad se uzme u obzir da imam 34 godine:D) E, pa, Maki je tako jedno vedro i drago stvorenje, sa divnim smislom za humor i glavom punom svakojakih sjajnih ideja, da mi je milina da je obiđem. A uz to znam da ću se slatko nasmejati :D
Naravno, mudrici nije bilo dovoljno da dodeli nagradu, nego je morala da nam zada i domaći zadatak da same napravimo nagradu i dodelimo omiljenim blogovima. Evo danima mozgam, pravim, brišem i uzdišem. Računar mi se usijao :) A krajnji rezultat je ovo:
Al' sam je nakitila! Izvinjavam se zbog preterivanja, nadam se da će drugi put biti malo bolje :)
Evo i blogova, koje veoma volim i uvek rado posećujem:

Smilje - art by heart
Unikatni pokloni
Bojanine tvorevine
Memento - Kaćin blog
Mesecev izvor 
Mmm
Il mondo di Fikreta
Home Chic Club

Pozdrav, do sledećeg pisanja!

Коментари

  1. Predivno, predivno, predivno!
    Odakle da krenem? Najprije zahvaljujem na nagradi koja je uistinu unikat i moramo biti preponosne što smo ju dobile. Nikako se ne slažem da je prekićena, savršena je!
    Naslov bloga je vrlo zanimljiv, tjera me na razmišljanje, odmah me zaustavio nekako da malo promislim...ja također nisam zadovoljna sadašnjim naslovom, nedostaje mi moj Piknik u mašti, ne znam hoću li naći naziv koji će ga dostojno zamijeniti...no dobro. Sviđao mi se i A mad tea party...
    Moram pohvaliti i kolaž vilu koja obuva čizmu: predivne su mi te, naizgled obične poze u kojima su vile, ali na njima izgledaju nekako čarobno i drugačije. Da nacrtam čovjeka koji obuva čizme to nikako ne bi bilo to. Čim je u pitanju vila, odmah sve izgleda sasvim drugačije, kao da radi nešto čarobno dok se obuva.
    Dobra je ideja sa šarenim kolažom, daje mnogo mogućnosti, i stvara sasvim drugu atmosferu na slici (s tim da mi crne siluete na smeđoj pozadini djeluju misterioznije i zagonetnije)...
    Uvijek jedva čekam nove siluete, to mi je najdraže na tvom blogu!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Kaća, stvarno sam srećna što ti se dopada nagrada. Htela sam da bude posebna, ali sam se bojala da sam preterala :)
      A naziv bloga je zapravo jedna od izmišljotina ovih mojih devojčica sa bujnom maštom. Tako je i Aleksandar Miln prepisivao priče o Viniju Puu od dečaka Kristofera Robina. Šta bismo bez dečijih ludih ideja :)
      A vile, vile su uvek čarobne, šta god da rade. Jao, gledala sam nedavno divan film - Fairy Tale - A True Story, o dve devojčice koje su fotoaparatom slučajno snimile vile. Baš sam uživala gledajući ga, tako da ga toplo preporučujem.

      Избриши
  2. Prije svega hvala puno na nagradi jer mi je veliko zadovoljstvo i čast dobiti nagradu tvog bloga! ♥ Nagrada izgleda super, a gdje god su tvoje vile tu me preplavi osjećaj sreće i zadovoljstva! ♥ Drago mi je što sad znam da definitivno nisam pogriješila sa iznenađenjem koje ti pripremam :)))) ♥ ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se nagrada dopada :D
      I, naravno, jedva čekam da vidim iznenađenje. Sad si mi baš zagolicala maštu :)

      Избриши
  3. Ne znam odakle da krenem, da li da ti zahvalim na nagradi koja je božanstvena ili na ovim lepim rečima, koje se tiču mog pitanja? Ili, možda da pohvalim radove ili...

    Evo, ovako: Naziv bloga je super. Uspavanka za oblake zvuči tako romantično i misteriozno, baš kao i prethodni naziv. Ono što me je privuklo da pogledam tvoj blog, bilo je upravo neobično ime, koje me je zaintrigiralo.

    Drugo-uvek treba probati nešto novo, pa u vezi s tim, i moje pitanje. Ti si umetnik, i to onaj pravi, pa znam da ćeš sve tapete iskoristiti na najbolji način. Ako ti zafali, javi. Bez ustručavanja.

    A što se godina tiče, ja počnem da se smejem kao luda, jer me u školi deca tretiraju kao nekog malo starijeg od njih, a nekima su majke moje godište. Najsmešnije mi bude kad kažu da se UOPŠTE ne ponašam kao da imam 39 godina. Sad, moglo bi to i drugačije da se tumači, ali oni to misle, baš, pozitivno.

    A bez vila ne ide, u pravu si. Ja ih obožavam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ma, hvala tebi za inspiraciju! Znaš, ja sam danima razmišljala o tvojoj rečenici. Radim druge stvari i mislim o tome i već u glavi stvaram slike.
      Kad bude ponestalo tapeta - javljam se :D
      A za naziv su, naravno, zaslužna dečurlija sa svojim izmišljotinama. Šta bih ja bez njih :)
      Uopšte se ne čudim što te deca tretiraju kao svog vršnjaka, to je stvar mladalčkog duha i odnosa prema stvarima i okruženju. Smešno mi je kad se setim kako me je Joja, pre par godina stalno zapitkivala šta ću da budem kad porastem :) Dobro pitanje...

      Избриши
    2. Pa, šta ćeš biti kad porasteš?

      Избриши
    3. :D
      Videćemo, ima još puuuno vremena za razmišljanje :))))

      Избриши
  4. Ne znam šta bih ti pre rekla... Da mi je predivno što si unela boje i uzorke ili što si pronašla (bar se meni tako čini) idealno ime za blog. Sve mi je kod tebe jako nežno, paperjasto i oblačasto i sve jako liči na tebe. Tvoji radovi su mi posebno dragi jer mi daju osećaj da sam opet dete, da čitam Polijanu (to je bila jedna od mojih najdražih Dizinijevih priča) i da sam zauvek zarobljena u mehuru sreće, bezbedna od stvarnosti i loših stvari. Sve, sve, sve mi se sviđa.
    Beskrajno sam ti zahvalna na nagradi jer imam osećaj da je daješ srcem, a ne tek onako....
    Pusa!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Vesna, hvala ti na ovim divnim rečima. Jako se radujem da ti se dopadaju moje kreacije :) I mnogo, mnogo mi je drago da si pomenula Polijanu, jer je ona vremenom pobegla od mene u zaborav, a jako sam je volela kao dete i sećam se onih čarobnih sličica kojima je bila ilustrovana. Ta priča se nalazija u jednom od četiri toma Diznijevih priča, koje ja, nažalost, nemam...
      Baš si me oraspoložila i raznežila ovim podsećanjem:) Hvala...

      Избриши
  5. Vila je savršena!!! I Alisa, naravno, ali ljubav za vile u mojoj kući je već poznata. Dopadaju mi se kolaži, dala si im umjerenu dozu boje (prepoznala sam papir, hvala što si ga upotrijebila).
    Lijep je novi naziv bloga, u stilu je sa tematikom.
    Hvala na nagradici, miriše, pa još i vile :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da ti se dopadaju, a tvoj papir mi je bio baš dobrodošao i lepo se uklopio. Jako mi se dopao čim sam ga videla i znala sam da ću ga nekad, na neki način iskoristiti :)
      Bez vila ova nagrada nije mogla da prođe. One dođu kao neki začin, bez kojih bi stvari delovale bezlično :)

      Избриши
  6. Анониман19. мај 2013. 15:28

    Prvo čestitke na nagradama, otišle su u prave ruke. Jedna nadasve kreativna, mlada dama i zaslužuje nagrade.Draga Kaja hvala na nagradi, baš je slatka i naravno tvoja kreacija. Dopada mi se izgled tvog novog bloga, jredinstven je, i ime mu baš priliči. Sve pohvale zaista. Šaljem ti puno pozdrava.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Najlepše hvala, Rado!
      Drago mi je da ti se dopadaju inovacije na mom blogu. Ja nekako ne mogu da mirujem, nego stalno nešto menjam :)
      A nagrada je upućena upravo onim blogovima koji su mi najdraži i koje uvek sa zadovoljstvom čitam :)

      Избриши
  7. Tebe je draga moja bas "pukla" inspiracija :)))) Svaka cast! Pa tako se to radi a ne kao ja na brzinu,zamisao i jeste da bude nesto sto podseca na vas,neki rad u tvom slucaju to su vile.Hvala ti sto si me tako lepo nahvalila,porasla sam 3cm i imam oooogroman kez na licu.:)))A za ono "devojcica" gde da se ljutim pa ja tako i izgledam :)))Kajo,generacijo! :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je drago da ti se sviđa nagrada. Danima sam isprobavala razne varijante, dok na kraju nisam došla do ove. Ali, ništa bez alata. Pored, već pomenutog Photoshop-a, preporučujem Corel Painter (da ne bude zabune, nije Corel Photo Paint). Fenomenalan program koji simulira sve vrste slikarskih tehnika i ima razne zanimljive filtere. Nije baš legalno, ali može da se preuzme sa torrent-a.
      I nemoj da se šališ da smo generacija, ma ja sam ubeđena da ti imaš nekih 24-25, nego se samo pretvaraš da bi delovala ozbiljnije :D

      Избриши
  8. Hahahahaha e sad mene ti slatko nasmeja.Nikad se nisam pretvarala a i kada bi probala delovala bih smesno jer i kada sam totalno ozbiljna to je kao kada se dete naljuti,sta da radim kad sam mladolika.Na starom poslu jedan covek stariji me je pitao posle godinu dana:"Jeli dete,koliko traje ta tvoja praksa" :))) Prednost toga je sto cu biti "slatka" i sa 50 hahaha!!! Ali kad ides na razgovor za posao svi te ne shvataju bas ozbiljno.Da Kajo ja sam '79 i imam pune 34 i hodam po 35 sto bi moja pok.baba rekla. ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa, ajd', ako ti tako kažeš...
      Ma, šalim se, baš mi se nedavno desilo više smešnih situacija te vrste. I to od ljudi koji jedva da su 5-6 godina stariji od mene. Pa, zamisli kad mi kaže "sine" žena od četrdesetak godina. A već ono "dušo", "mico", "dete", "mala"...Ali sve to ima veze pre svega sa ponašanjem, sa stavom...Ti mi deluješ nekako bezbrižno, kao da je sve igra i da je zabavno. Baš kao dete. Svaka tvoja rečenica je vrcava. Ma, nemoj da se menjaš :D

      Избриши
  9. nekako sma te bila izgubila, sad sam te pronašla :)
    čestitke na nagradi, a i tvoja je odlično ispala!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Bojim se da sam ja napravila problem, promenivši url bloga, ali važno je da smo se sad ponovo našle:)
      Hvala ti, drago mi je da ti se dopada:)

      Избриши
  10. Thanks a lot:)
    I'm glad you dropped by. Of course I will follow your blog:)

    ОдговориИзбриши
  11. E pa Kajo nasla sam te.Predivan ti je izgled bloga.Raduju me tvoji radovi jer citajuci vase komentare,malo mi je smesno jer sam ja u prici da gazim 53 godinu a osecam se kao dete u dusi.Tako,da ce i vama tako biti.Telo stari kao stara haljina ali duh ostaje isti.Preuzmi nagradicu sa mog bloga:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je da smo opet tu :) Apsolutno se slažem, a verujem i svi ostali ovde, da je čovekova mladost određena stanjem duha, a ne godinama. A znajući tvoj način razmišljanja kroz tvoje postove, mogu ti reći da si u naboljim godinama :) Nemoj da se menjaš! Hvala za nagradu, naći će se na mom blogu!

      Избриши

Постави коментар

Hvala vam što ostavljate komentar :)

Популарни постови са овог блога

Mi smo Robin, Hud i Džon, veseli drugari...

Ovu glupavu pesmicu iz crtaća pevamo već godinama u raznim prilikama, bilo da smo na plivanju ili sankanju. E, sad, pošto nas je tri, morale smo Robina Huda da podelimo na dva dela i sećam se da je Joja, dok je bila manja, stalno ponavljala kako hoće ona da bude Hud.  Robin, Hud i Džon spremni za sankanje A, onda se, iznenada naša mala družina proširila. Deda Mraz nam je 1. januara doneo novu drugaricu za čajanke i sankanje. Ja sam postala srećna tetka treći put, a Kisa i Joja su dobile sestru od strica. Jedva čekamo da malo poraste, pa da počnemo da je vučemo sa sobom. Inače, dobila je ime po prababi Ljubici. Palčica - bubamara                                                                            ******       Divni su bili ovi snežni dani. Skoro da sam zaboravila zašto sam ih nekad toliko volela. A, onda su me ove dve moje veštičice odvukle na sankanje. I ja sam se odmah setila zašto volim zimu... Sankale smo se do iznemoglosti; dok nismo bile sasvim mokr

Životinjice od testa

Ne znam kako je u drugim kućama, ali u našoj pred praznike svako ima određena zaduženja, koja se ponavljaju iz godine u godinu. Jedna od obaveza koju imamo Kisa, Joja i ja jeste da za Vaskrs pravimo miliprote. Običaj je da se od testa prave razne domaće životinje i ono što je najzabavnije je što nam ovi naši matori dopuštaju da radimo i pravimo šta god hoćemo. Mi tako počnemo da pravimo, pa se onda posvađamo, pa onda jedna drugoj pomažemo, pa se smejemo, da bismo na kraju dobile čitav zoološki vrt. Ponekad je, čak, teško utvrditi koju smo vrstu životinje napravile, bude tu i slučajnih zmajeva i raznih krilatih i repatih životinja, ali u toj raznolikosti i jeste lepota. Ovo što liči na zmaja je u stvari poni, a ovo na guzi mu je tetovaža u obliku cveta :) Nemojte da se iznenadite što skoro svaka životinja (pa čak i ptica) ima crnu tačku na stomaku - to joj je pupak. To je bila izričita Jojina želja.  *** Na kraju ovog kratkog posta mi ostaje da

Novi crteži (New drawings)

Riđi mišar(Long-legged buzzard) Crna lunja (Black kite) Crni orao (Black eagle) Mišar (Buzzard) Petao (Rooster) Naše dvorište (Our yard)