Пређи на главни садржај

Trees and Jaybird

Da li vam se ponekad dešava da poželite da spakujete kofere, odete na Novi Zeland i tamo gajite ovce? Meni često. Očigledno imam neki problem u organizaciji, a tu su i raznorazne prateće stvari kao što su rasejanost, dekoncentrisanost...Sve bih nešto htela, ali ne uspevam da stignem. Uz to mi računar polako umire,  tako da se izvinjavam ako sam nekoga na bloggeru zapostavila. Juče sam uspela da na Book Depository-ju dva puta naručim istu knjigu :) Naravno, posle sam morala da im pišem i zamolim ih da otkažu tu drugu porudžbinu. Kad malo razmislim čini mi se da sam uvek takva bila. Dešavalo mi se da zaboravim da izađem iz autobusa na određenoj stanici ili čak da ne mogu da se setim da li sam večerala ili nisam. Ponekad sam stvarno čudesna. Kao da živim sa pola mozga, a onu drugu polovinu nikako ne mogu da nađem :) Možda sam je zaturila na nekoj polici sa knjigama. 
Pored toga, iako volim i sneg i kišu, baš sam se uželela proleća i sunca. Nekako mi se odužilo ovo sivilo. I tako, crtam ovih dana neko drvece i ptice, valjda u želji da sve što bre nabuja.
*******
Evo, upravo saznadoh, da su mi brzom brzinom, u roku od 12 sati poslali obe, iste, naručene knjige iz knjižare. Do sada im je uvek trebalo 3-4 dana da mi pošalju knjige. Baš su slatki. Još mi kažu: možete da je vratite nazad, ali o svom trošku. Ma da, baš mi se isplati da šetam knjigu od Srbije do Engleske. Slutim da će neko uskoro dobiti lepu knjigu na poklon :)  A ja bih mogla da probam da se malo sastavim :D

Although I love the snow and the rain, I'm really longing for sunshine and warm days. I'm a little tired of the gloom. So, these days I drew some trees and birds hoping that spring will come sooner.  
I had a lot of discomfort these days. My pc is about to die, so I can barely manage to maintain communication with the people. So I apologize if I have neglacted someone, it was not intentional.
By the way, I mistakenly ordered two identical books on Book Depository. I'm afraid I became totally absent-minded. I suspect that someone will soon get a nice book from me as a gift  :)

I wish you all good helth and nice wather! 





Takođe bih želela da se zahvalim Makart (Unikatni pokloni), jer me je iznenadila jednom mnogo simpatičnom nagradom. Ona je jedna toliko draga i prijatna osoba, tako da svima srdačno preporucujem da svrate na njen blog i upoznaju se sa njom. Mnogo puta me je nasmejala i raznežila svojim komentarima :)
Pozdrav za Maki :D

Коментари

  1. Very nice paintings. Hope you have a good weekend.

    ОдговориИзбриши
  2. Hola Katarina son muy bonitas esas pinturas y con la música que nos pones es una preciosidad entrar en tu casita, me encanta estar aquí, no te preocupes por lo del pc se comprende espero que pronto lo soluciones, siempre estarán aquí tus seguidoras esperándote, yo por supuesto, te dejo muchos besitos.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you so much, Matilda. I hope that the problem with pc will soon be solved. It is always a great joy for me when you drop by :)

      Избриши
  3. Poželim biti svugdje samo da nisam ovdje gdje jesam. :P Razumijem te. Evo već nekoliko dana sve želim započeti nove kreacije, a nikako da krenem, mrsko mi je pisati i post na blogu... iako mi je mart lijepo krenuo :)))) Da, i ja sam očito svugdje :D Crteži su ti odlični! <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Selma. Drago mi je da me neko razume. Naiđe tako neki momenat konfuzije, kad planiram više stvari odjednom, pa ne znam čega bih se pre prihvatila. Ma to je samo trenutno. Evo, već koliko sutra ću se bolje organizovati :D

      Избриши
    2. Zaboravila sam te pitati koliko treba dana da dođe knjiga kada je naručiš sa The Book Depository stranice?

      Избриши
    3. Otprilike 7-14 dana.
      Evo ja bih ti preporučila da pogledaš još jedan britanski sajt sa knjigama. Piše da se poštarina takođe ne naplaćuje, što još uvek ne mogu da potvrdim, jer nisam ništa naručivala. Ali isprobaću, pa ću ti reći. Inače, knjige su ovde jeftinije. Na primer knjiga Faeris - Brajana Frauda, na Book Depository košta 22 evra, a u ovoj knjižari 17.
      Evo linka
      http://aphrohead.com/

      Избриши
    4. Hvala puno Katarina!!! Ukoliko probaš prije mene obavezno mi javi i ja ću tebi ;) Konačno sam našla nekoiko knjiga po mnogo pristupačnijim cijenama još samo da pogledam ovaj link ;) <3 si! ;))))

      Избриши
  4. Ah, nisi usamljena, ne brini... Meni se baš neki dan desilo dva puta u istom danu da promašim stanicu na kojoj je trebalo da siđem... Ponekad sam tako dekoncentrisana...kao da spavam otvorenih očiju... Nema veze, nećemo da se brinemo, to je svojstveno svim umetničkim dušama i sanjarima... Crteži su lepi, nostalgični, nežni...
    Želim ti lep vikend!
    Srdačno,
    Vesna

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Najlepše hvala, Vesna. Probaću da tu svar gledam sa njene komične strane. Mada moram da priznam da se nekad stvarno zabrinem. Počinjem da zaboravljam čak i nazive najobičnijih predmeta, a tek imena...:)

      Избриши
  5. Crtezi su ti divni,covek mora da bude srecan kada ume tako da crta:))Stvarno ne mogu da verujem da su poslali obe knjige.Mene zanima ako nije tajna koliko kosta postarina do Britanije,planiram da narucujem neke stvarcice:)

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala ti, Bojana, baš si zlatna.
    Da, poslali su mi obe knjige, iako sam ih odmah kontaktirala i zamolila da mi knjigu zamene, na šta mi je odgovoreno da ne može da se zameni, već samo da se otkaže narudžbina. Ja onda odgovorim da otkazujem, a oni meni: žao nam je, ali knjige su već poslate!? Ne razumem. A poštarina nemam pojma kolika je, pošto The Book Depository ne naplaćuje poštarinu kada šalje knjige. Ja bih morala da je platim u slučaju reklamacije, ali ja nemam nameru to da radim. Doduše, naručivala sam skoro knjigu preko Amazona i poštarina je bila oko 7 dolara. Mislim da to možeš da proveriš na sajtu na kom naručuješ. Imaj na umu da su knjige oslobođene carinskog pregleda, što nije slučaj sa drugim stvarima.

    ОдговориИзбриши
  7. Love your tree( the yellows are perfect to illuminate the tree )and your bird !
    And I'm waiting for the spring too...
    Congrats for your award.
    Have a beautiful week.
    Anna

    ОдговориИзбриши
  8. Thank you so much, Anna! Nice to hear from you :)

    ОдговориИзбриши
  9. Hola de nuevo Katarina solo para saludarte y decirte que sí que la nieve fue de hace dos días atrás, nevó tanto que la ciudad estaba repleta de nieve , la montaña ya te imaginas muchísima más, por supuesto aún hay y la que quedará para algunos meses, besitos.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Unbelievable! I was very surprised when I saw so much snow. Your photos look really great.

      Избриши
  10. O, I love your bird picture -- beautiful line work and colouring :) Enjoy your snow -- we have been sweltering here!!

    ОдговориИзбриши
  11. Your artwork is so beautiful and charming. I am looking forward to beautiful spring weather too. :)

    ОдговориИзбриши
  12. Naravno, pozdrav za Maki. I meni se sve to, o čemu pišeš, dešava, samo što ja ne želim na Novi Zeland, ali ako se uzme simbolično, kao kraj sveta, onda da! Želim da odem na kraj sveta. A sa druge strane, znam da mi ni tamo neće biti dobro i da ću uskoro hteti nešto drugo. Da li su to frustracije ili nestalan duh ili, možda, nezrelost- ne znam. Kad čoveku bude tesno u sopstvenoj koži, kad je situacija "od zemlje daleko, do Boga visoko", onda to ume da bude teško.

    A rasejanost? Ne brini, ja kažem za sebe da sam "umetnički rastrojena". Da to je izgovor, a razmišljala sam da odem u apoteku i tražim nešto za koncentraciju. Da li mi je uopšte ta vrsta medicine potrebna ili nešto što će mi ispuniti dan, posao koji volim i kome ću se u potpunosti predati?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pretpostavljam da su u mom slučaju, prisutne sve od navedenih karakteristika, u manjoj ili većoj meri. A možda bi svemu mogla da se doda i razmaženost.
      U pravu si kad kažeš da je rad rešenje za sve probleme :)

      Избриши
  13. Анониман6. март 2013. 01:17

    Hello I am so happy I found your blog, I really found you by accident, while I was browsing on Aol for something else,
    Anyhow I am here now and would just like to say thanks for a marvelous post
    and a all round exciting blog (I also love the theme/design),
    I don't have time to read it all at the moment but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the great job.

    Check out my web blog; kreatywna reklama

    ОдговориИзбриши
  14. Well, I must say I like coincidences:) I'm glad you popped on my blog and that you descovered something interesting on it. You said such wonderful things wich makes me think that what I do is not in vain. That's nice feeling. Thank you very much :)

    ОдговориИзбриши
  15. Wow , you are a great artist, your work is wonderful, congratulations. Kisses from Spain.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    ОдговориИзбриши
  16. Znam kako se osecas,
    i ja imam toliko mnogo obaveza i ne mogu nista da stignem da uradim
    moram da idem na takmicenje za koje sam saznala par dana pre njegovog odrzavanja,moram da nadjem akrilne boje (kojih inace nema u knjizarama u banji) za poklon za drugaricin rodjendan,tako da se slazem sa tobom : Novi Zeland je resenje za sve probleme :) mozda bi me zaposlili na farmi ponija da cesljam i hranim ponije i da zivim u nekom satoru na livadi,ala bi to bilo zabavno! :)
    Tako da ako zelis na Novi Zeland samo me pozovi da idemo zajedno ,bice nam prokleto zabavno!
    Have a nice day !(n_n)b

    ОдговориИзбриши
  17. Obišči moj blog,saj te čaka nagrada.Lp

    ОдговориИзбриши
  18. Ih ja te nasmejala i raznezila :))) ako je tako onda mi je drago.Nemoj da se brines svako od nas u nekom periodu postane zaboravan,ja odavno ali nemam problema sa organizacijom uopste i ne bih putovala sad bas tako daleko Odes malo do nekog sela iskuliras u prirodi e ako ni to ne pomogne ako se i dalje osecas da ti nije do zivota prioni na posao-tada nastaju najbolji radovi.

    ОдговориИзбриши
  19. Beautiful drawings! I will show you my son's drawings. I think he is gifted too and I encourage him a lot. May be you could give some tips!
    And your blog is well deserving for all the awards you receive. I just love being here!
    And look the Spring is here! Enjoy! :)

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Hvala vam što ostavljate komentar :)

Популарни постови са овог блога

Mi smo Robin, Hud i Džon, veseli drugari...

Ovu glupavu pesmicu iz crtaća pevamo već godinama u raznim prilikama, bilo da smo na plivanju ili sankanju. E, sad, pošto nas je tri, morale smo Robina Huda da podelimo na dva dela i sećam se da je Joja, dok je bila manja, stalno ponavljala kako hoće ona da bude Hud.  Robin, Hud i Džon spremni za sankanje A, onda se, iznenada naša mala družina proširila. Deda Mraz nam je 1. januara doneo novu drugaricu za čajanke i sankanje. Ja sam postala srećna tetka treći put, a Kisa i Joja su dobile sestru od strica. Jedva čekamo da malo poraste, pa da počnemo da je vučemo sa sobom. Inače, dobila je ime po prababi Ljubici. Palčica - bubamara                                                                            ******       Divni su bili ovi snežni dani. Skoro da sam zaboravila zašto sam ih nekad toliko volela. A, onda su me ove dve moje veštičice odvukle na sankanje. I ja sam se odmah setila zašto volim zimu... Sankale smo se do iznemoglosti; dok nismo bile sasvim mokr

Životinjice od testa

Ne znam kako je u drugim kućama, ali u našoj pred praznike svako ima određena zaduženja, koja se ponavljaju iz godine u godinu. Jedna od obaveza koju imamo Kisa, Joja i ja jeste da za Vaskrs pravimo miliprote. Običaj je da se od testa prave razne domaće životinje i ono što je najzabavnije je što nam ovi naši matori dopuštaju da radimo i pravimo šta god hoćemo. Mi tako počnemo da pravimo, pa se onda posvađamo, pa onda jedna drugoj pomažemo, pa se smejemo, da bismo na kraju dobile čitav zoološki vrt. Ponekad je, čak, teško utvrditi koju smo vrstu životinje napravile, bude tu i slučajnih zmajeva i raznih krilatih i repatih životinja, ali u toj raznolikosti i jeste lepota. Ovo što liči na zmaja je u stvari poni, a ovo na guzi mu je tetovaža u obliku cveta :) Nemojte da se iznenadite što skoro svaka životinja (pa čak i ptica) ima crnu tačku na stomaku - to joj je pupak. To je bila izričita Jojina želja.  *** Na kraju ovog kratkog posta mi ostaje da

Novi crteži (New drawings)

Riđi mišar(Long-legged buzzard) Crna lunja (Black kite) Crni orao (Black eagle) Mišar (Buzzard) Petao (Rooster) Naše dvorište (Our yard)