Пређи на главни садржај

Perfect day

Finaly the sun! This day is so wonderful, warm, bright, shiny...I'm so happy for nice weather! I think about the song "Perfect day" sung by Miriam Stockley. Well, I feel today just like that!

The rain has moved on
And left a new day
Nothing seems to move everything is still
It's just a perfect day

The shadows and light
That move with the wind
Hidden violets grow splashed with summer spray
Just another perfect day

On the wild and misty hillside
Fear is nature's warning
Hunger here is never far away

And all of this world
Is for children who play
Days that never end always should remain
Another perfect day 

I spent this day walking with my mom, Joja and our dog Famma. We really enjoyed it. It seemed that absolutely everything, every plant and animal and whole nature rejoice to this perfect day. Along the way we took a lot of lovely photos.









I hope you enjoyed looking at our little country household!


I would also like to thank Vesna (Home Chic Club) and Urška (Ustvarjalni oblacki) for giving me Liebster award. They both have so adorable blogs and I recommend everyone to visit them. Now, I should pick five blogs that I will reward. Since I foud very difficult to choose only five blogs I decided to give this award to everyone. So, feel free to take the award :)


I wish you all a perfect day!

Коментари

  1. O, it certainly does look like an absolutely perfect day! How wonderful when we can share so much beauty with the people and animals we love :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. You're right! Sharing beauty and love with loved ones is the most wonderful thing in the world.

      Избриши
  2. E o toj uzivanciji napisah u proslom komentaru :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa, ja živim na selu, ne moram da idem na izlete :)
      Ma, nije čovek uvek u istom raspoloženju. Moram da priznam da mi se od ovog sivog februara smučilo. Čim sam videla sunce i ja sam procvetala :)

      Избриши
  3. Beautiful pictures !
    Have a shiny week !
    Hug
    Anna

    ОдговориИзбриши
  4. Oh to proleće...Zaista nam nedostaje jako... Divne sličice!
    Pozzz!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Vesna! Verujem da smo ga se svi baš uželeli. Dosta je bilo oblaka i kiše!

      Избриши
  5. Siempre es un placer venir a verte ha sido un paseo inolvidable lo que escribes tanto lo que fotografías es hermoso me ha encantado esta entrada está llena de vida y de ilusión, te dejo un beso grande.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you so much, Matilda!
      I am happy that you like my photos. I also spent a wonderful time at your blog, enjoying in beautiful pictures :)

      Избриши
  6. Одговори
    1. Da, zaista je ovaj dan bio sjajan, što bi rekao Sunđer Bob! Šteta što nisi bila sa nama tokom prepodnevne šetnje.

      Избриши
  7. What beautiful sunny photos! I am looking forward to that springtime weather. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Oh, I love this weather! I wish this could stay forever, all year long! But then we may not appreciate the significance of Spring. Right? God has his own way of teaching us how to appreciate little things! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. You are absolutely right. We really need to learn to appreciate little things. That is the only way to be happy :)

      Избриши
  9. Sve je predivno a pogotovu ova divna devojcica,vidim i da ti je spremila fantastican rucak,tanir kamenja,kasike pune zvezda :)))Uzivam u ovakvim postovima i ako sam i ja u slicnom ambijentu :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mene ove njene igre mnogo podsećaju na moje detinjstvo, pa nisam mogla da odolim da ne postavim ovu fotografiju.
      Hvala ti na podršci u kriznom momentu. Ne mogu da ti opišem koliko mi znači :))))

      Избриши
  10. Najslađi je raščupani mačak koji se sklonio u cvijeće da malo odmori...a zgodan je i onaj što se namjerio na pijetla! :) Kod nas je do jučer bilo predivno, danas napadalo pola metra snijega i osjećam se kao da je prosinac, mećava cijelu noć...nadam se da je to posljednji trzaj zime...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To je mačak moje sestre. Tako mi je divno pozirao, kao da se nameštao za slikanje.
      Ovo su slike od pre pet-šest dana. A danas je i kod nas sneg. Ledeno je i duva vetar kao da je zima tek počela. I ja se nadam da neće ovaj mraz potrajati još dugo. Svi smo se uželeli proleća.

      Избриши

Постави коментар

Hvala vam što ostavljate komentar :)

Популарни постови са овог блога

Mi smo Robin, Hud i Džon, veseli drugari...

Ovu glupavu pesmicu iz crtaća pevamo već godinama u raznim prilikama, bilo da smo na plivanju ili sankanju. E, sad, pošto nas je tri, morale smo Robina Huda da podelimo na dva dela i sećam se da je Joja, dok je bila manja, stalno ponavljala kako hoće ona da bude Hud.  Robin, Hud i Džon spremni za sankanje A, onda se, iznenada naša mala družina proširila. Deda Mraz nam je 1. januara doneo novu drugaricu za čajanke i sankanje. Ja sam postala srećna tetka treći put, a Kisa i Joja su dobile sestru od strica. Jedva čekamo da malo poraste, pa da počnemo da je vučemo sa sobom. Inače, dobila je ime po prababi Ljubici. Palčica - bubamara                                                                            ******       Divni su bili ovi snežni dani. Skoro da sam zaboravila zašto sam ih nekad toliko volela. A, onda su me ove dve moje veštičice odvukle na sankanje. I ja sam se odmah setila zašto volim zimu... Sankale smo se do iznemoglosti; dok nismo bile sasvim mokr

Životinjice od testa

Ne znam kako je u drugim kućama, ali u našoj pred praznike svako ima određena zaduženja, koja se ponavljaju iz godine u godinu. Jedna od obaveza koju imamo Kisa, Joja i ja jeste da za Vaskrs pravimo miliprote. Običaj je da se od testa prave razne domaće životinje i ono što je najzabavnije je što nam ovi naši matori dopuštaju da radimo i pravimo šta god hoćemo. Mi tako počnemo da pravimo, pa se onda posvađamo, pa onda jedna drugoj pomažemo, pa se smejemo, da bismo na kraju dobile čitav zoološki vrt. Ponekad je, čak, teško utvrditi koju smo vrstu životinje napravile, bude tu i slučajnih zmajeva i raznih krilatih i repatih životinja, ali u toj raznolikosti i jeste lepota. Ovo što liči na zmaja je u stvari poni, a ovo na guzi mu je tetovaža u obliku cveta :) Nemojte da se iznenadite što skoro svaka životinja (pa čak i ptica) ima crnu tačku na stomaku - to joj je pupak. To je bila izričita Jojina želja.  *** Na kraju ovog kratkog posta mi ostaje da

Novi crteži (New drawings)

Riđi mišar(Long-legged buzzard) Crna lunja (Black kite) Crni orao (Black eagle) Mišar (Buzzard) Petao (Rooster) Naše dvorište (Our yard)