Пређи на главни садржај

Il flauto magico -really enchanting book

Danas mi se desila čudesna i neverovatna stvar. Kad malo razmislim, dolazim do zaključka da mi su mi se najlepše stvari dešavale upravo onda kad sam se najmanje nadala. No, da se vratim na stvar...Očekivala sam da mi ovih dana stignu neke knjige, koje sam naručila na The Book Depository-ju (znam da već postajem dosadna sa ovakvim rečenicama). Stigla su mi tri paketa. Otvaram prvi. U njemu Šekspirova Bura, reprint iz 1908. sa ilustracijama Edmona Dilaka (Edmund Dulac). Čudesno...Zatim, u drugom, broširano izdanje takođe Dilakovih ilustracija, ali ovaj put su u pitanju bajke - Pepeljuga, Uspavana lepotica, Plavobradi, Princeza na zrnu graška...Divno...Moraću, svakako, jedan post da posvetim ovom izuzetnom ilustratoru. Opet sam se odaljila od onog bitnog. Dakle, dolazim do trećeg paketa i shvatim da je adresa pisana rukom, što znači da nije iz knjižare. I to istog trenutka zagolica moju radoznalost. Otvaram paket, a unutra nešto zamotano u zeleno-rozi papir i uvezano ružičastom trakom. Odvezujem, odmotavam...Kad unutra knjiga - Čarobna frula, predivno ilustrovana, a uz to još i cd sa arijama iz Mocartove opere u izvođenju bečke filharmonije, pod dirigentskim vođstvom Karajana...Stojim tako neko vreme, potpuno preneražena i pitam se kako je moguće...kako je moguće da neko tako pogodi moju misao, tj. šta je to što ja najviše volim. Za ilustrovane knjige, verujem, znaju svi, ali Mocart? Pa još Čarobna frula! Neverovatno. Čini mi se da ni oni koji me odlično poznaju ne bi bolje izabrali poklon za mene. A poklon dolazi iz Italije, od dragih mi Fikrete i njene kćerke Ksenije (Il mondo di Fikreta). Kako su me samo obradovale.
Hvala vam obema, od srca, što ste me se setile i  što ste izabrale ovako divan poklon za mene!

I was pretty much surprized when I received today some lovely green-and-pink package. Inside was a beautifully illustrated edition of The Magic Flute and CD with Mozart's opera, performed by Vienna Philharmonic and Herbert von Karajan as a conductor.  I think that you can imagine how trilled I was. This was really the perfect gift for me. For I love fairy tales, Mozart, children's book, great illustrations...and this gift contains everything I mentioned. And I got it from dear Fikreta from the blog Il mondo di Fikreta.




Коментари

  1. Uvek je tako kad' se najmanje nadas :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Beautiful illustrations! I wonder how they are going to inspire you. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you so much!
      Well, I never know where inspiration will take me. I hope that we will soon find out!

      Избриши
  3. Draga moja, drago mi je da je stigla knjiga. Izbor nije slucajan, malo smo te upoznale kroz postove, malo gledale tvoj profil na bloggeru i kad smo otisle u knjizaru da trazimo poklon za tebe imale smo prilicno jasne ideje. Radost je obradovati nekog!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vaša misija je, svakako, uspela! Oduševljena sam i knjigom i cd-om, koji sam juče preslušala. Ne moram ni da napominjem da je izvođenje savršeno. HVALA!!!

      Избриши
  4. Lovely illustrations !
    Love the new look of your blog !
    Have a Happy Easter !
    Hug
    Anna

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман29. март 2013. 15:55

    Lepo, lepo ništa u životu nije slučajno, sve ima svoj razlog. Sigurna sam da si poklon i zaslužila i uživaj. Pozdrav tebi i Fikreti neverovatna je.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Najlepše hvala, Rado! U pravu si, Fikreta je zaista izuzetno biće. Da nam je više takvih na ovoj planeti :)

      Избриши
  6. What a wonderful gift! The illustrations are beautiful. I love listening to classical music while working. My dad was always a huge Beethoven fan so I grew up listening to his work as well as many others.

    ОдговориИзбриши
  7. What an exquisite gift -- so much beauty in both the music and the art :)

    ОдговориИзбриши
  8. Hola preciosa amiga, un regalo de lo más delicado y encantador, así da gusto de entrar en tu casita con tanta delicadeza como se percibe, he estado unos días de vacaciones y de nuevo empiezo a ver cosas lindas como las tuyas las ilustraciones son ya una hermosura y la música clásica siempre es un placer escucharla, te dejo un montón de besitos.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Hvala vam što ostavljate komentar :)

Популарни постови са овог блога

Mi smo Robin, Hud i Džon, veseli drugari...

Ovu glupavu pesmicu iz crtaća pevamo već godinama u raznim prilikama, bilo da smo na plivanju ili sankanju. E, sad, pošto nas je tri, morale smo Robina Huda da podelimo na dva dela i sećam se da je Joja, dok je bila manja, stalno ponavljala kako hoće ona da bude Hud.  Robin, Hud i Džon spremni za sankanje A, onda se, iznenada naša mala družina proširila. Deda Mraz nam je 1. januara doneo novu drugaricu za čajanke i sankanje. Ja sam postala srećna tetka treći put, a Kisa i Joja su dobile sestru od strica. Jedva čekamo da malo poraste, pa da počnemo da je vučemo sa sobom. Inače, dobila je ime po prababi Ljubici. Palčica - bubamara                                                                            ******       Divni su bili ovi snežni dani. Skoro da sam zaboravila zašto sam ih nekad toliko volela. A, onda su me ove dve moje veštičice odvukle na sankanje. I ja sam se odmah setila zašto volim zimu... Sankale smo se do iznemoglosti; dok nismo bile sasvim mokr

Životinjice od testa

Ne znam kako je u drugim kućama, ali u našoj pred praznike svako ima određena zaduženja, koja se ponavljaju iz godine u godinu. Jedna od obaveza koju imamo Kisa, Joja i ja jeste da za Vaskrs pravimo miliprote. Običaj je da se od testa prave razne domaće životinje i ono što je najzabavnije je što nam ovi naši matori dopuštaju da radimo i pravimo šta god hoćemo. Mi tako počnemo da pravimo, pa se onda posvađamo, pa onda jedna drugoj pomažemo, pa se smejemo, da bismo na kraju dobile čitav zoološki vrt. Ponekad je, čak, teško utvrditi koju smo vrstu životinje napravile, bude tu i slučajnih zmajeva i raznih krilatih i repatih životinja, ali u toj raznolikosti i jeste lepota. Ovo što liči na zmaja je u stvari poni, a ovo na guzi mu je tetovaža u obliku cveta :) Nemojte da se iznenadite što skoro svaka životinja (pa čak i ptica) ima crnu tačku na stomaku - to joj je pupak. To je bila izričita Jojina želja.  *** Na kraju ovog kratkog posta mi ostaje da

Novi crteži (New drawings)

Riđi mišar(Long-legged buzzard) Crna lunja (Black kite) Crni orao (Black eagle) Mišar (Buzzard) Petao (Rooster) Naše dvorište (Our yard)