Пређи на главни садржај

Longing for the moon



I was absent from the blog for a while, preparing works for some art contest. I hope it was worth the effort. This collage is called "longing for the moon". I suppose we all long for something. It's human nature. And very often we long for something we can not have. This collage deals with this problem.

Коментари

  1. Lepo je i nekako...tužno istovremeno...Ali mi se dopada. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Da,cesto zelimo nesto sto ne mozemo imati,sto ima svoje i dobre i lose strane.Dobra je sto nas to uvek goni da damo i vise od onoga sto mozemo a losa je sto bi mozda trebalo vise da uzivamo u onom sto vec imamo.U svakom slucaju, kolaz je divan,svidja mi se puno ova zvezdana haljina:)mozda ona ipak i dohvati taj mesec:)Opravdano si odsustvovala:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti Bojana. U pravu si, ova slika zaista izražava nadu. Možda ona ipak dohvati taj mesec:)

      Избриши
  3. Tople boje mjeseca ulijevaju nadu i optimizam, postoji ovdje neki balans, zvijezdica na haljini su tome doprinjele. Da je kojim slučajem silueta bila skroz crna, onda bih se zapitala ;) Odličan kolaž! Bravo! Tvoji me postovi uvijek obraduju :) Sretno na takmičenju! <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Najlepše hvala, Selma! Lepo zapažaš stvari. Ja sam se dugo mislila da li da haljina bude crna ili ne? I na kraju se ipak odlučila za ovo rešenje. Ma, kod mene ti je uvek sve nešto između i sve je pomešano, može da se tumači na različite načine. Na kraju krajeva svi mi kao posmatrači bojimo stvari svojim duhom.

      Избриши
  4. It's beautiful !!!
    Have a creative week and good luck for the contest !
    Anna

    ОдговориИзбриши
  5. Zbog ove slike, odsustvo ti je opravdano. Fantastična je u svakom pogledu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo ti hvala, Nataša. Pomislila sam da će ti se svideti, pošto znam da najviše voliš plavu boju:)

      Избриши
  6. http://4.bp.blogspot.com/-N14PLa1OJ-M/TzqW6vRBoTI/AAAAAAAABVI/BHqjSsNo7k0/s1600/nagrada-2.jpg

    ОдговориИзбриши
  7. Dva dana se mucim ili sam toliko glupa ili mi prosto ne ide ali imam neopisivu zelju da ti dodelim neku nagradu,iskreno nemam pojma da li sam uspela sa ovim linkom ali smatraj da si dobila nagradu i da si No.1 Ova slika je predivna i tuzna i srecna u isto vreme Svaka cast!!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj što je ovo slatko! Sličica je lepša od svih koje sam do sada videla! Mnogo volim sove! Napraviću uskoro jedan post na ovu temu i objaviti nagradu na mom blogu. Hvala još jednom!

      Избриши
  8. Drago mi je da ti se svidja sto znaci da sam uspela i obecanje ispunila.Moja prva dodeljena nagrada je tebi.Toliko lepih stvari ima ovde da ne mogu sve odjednom da pregledam pa svaki dan ceprkam po malo,osecam se kao spijun :)))neces zameriti.

    ОдговориИзбриши
  9. Ma, naravno da možeš da čeprkaš, sve ovo zato i postoji :D
    Drago mi je da ti se dopada i da voliš ovde da svratiš :)

    ОдговориИзбриши
  10. Hi Katarina - this is a lovely painting, in fact a lovely blog. So glad you stopped by and joined. I have today added my name to your Followers list :)

    ОдговориИзбриши
  11. O ,ovaj rad ti je stvarno poseban i podseca me na nesto tako lepo,nezno i setno .
    Svidja mi se sto se vide potezi cetkice.
    Stvarno ti je ovaj rad sjajan.<3
    (#^_^#)b

    ОдговориИзбриши
  12. Hi Katarina, Thank you for dropping by . .. your work is wonderful . ..

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you so much for compliment and following :)
      I'm glad that you visited my blog :)

      Избриши
  13. Hello there! Thankyou for visiting my little blog...so lovely to meet you! I love your work..Longing for the Moon is such a wonderful sentiment. I have a perpetual feeling of longing and yearning that I have never quite put my finger on what it is yet...maybe it's the moon x

    ОдговориИзбриши
  14. Thanks a lot, Little Dotty Bird! I'm so happy that you have become part of our small community of art lovers :)
    I wish you a warm welcome!

    ОдговориИзбриши
  15. Hi Katarina, thankyou for popping by to say hello, I was going to do the same to you but when I had found your blog, I got distracted with a phone call. Lovely to meet you and I absolutely love your blog as I love magical things that make me think of being a little girl again....love Alice in Wonderland.... Look forward to following you!! Karen x

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you, Karen! I am so happy that you joined my blog. Apparently we both have a great love for magical things and children's literature :)

      Избриши
  16. wow its beautiful!

    Jessica
    www.jumpintopuddles.com

    ОдговориИзбриши
  17. This is so beautiful -- the colours and textures are superb; you are very talented! Best wishes for the contest :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you very much for the compliments and good wishes. I'm happy that you found my blog :)

      Избриши
  18. MOram iskomentirati novi izgled bloga, jako mi se sviđa! Vidim da i ti polako tjeraš zimu i pahulje s ekrana :) Postoji li određen razlog zašto si stavila jesen u pozadinu, je li to neka sjeta u pozadini...Kad malo razmislim, jesen nekako ide uz tvoje radove...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moram da priznam da iza ove jeseni nema nikakvog drugog povoda osim kolorističkog :) Dugo sam isprobavala razne pozadine za blog i ništa mi nije odgovaralo, dok se na kraju ova slika nije baš uklopila sa mojim siluetama. A trebalo bi da napomenem i da je sneg znatno usporavao učitavanje bloga, pa sam morala da ga skinem.
      Bojim se da su razlozi za promenu bili pre svega praktične prirode :)

      Избриши
  19. ¡Hola Katarina, es una preciosidad me gusta muchísimo, me alegro que tengas esa ilusión tan adorable es maravillosa felicidades..............¿sabes? tenía la entrada guardada desde que me diste el premio y me he dado cuenta y aquí lo tengo gracias cielo, te dejo un montón de besitos.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. It is always a pleasure to hear from you, although, unfortunately, I do not speak Spanish. I'll have to teach it :) Thanks for stopping by

      Избриши

Постави коментар

Hvala vam što ostavljate komentar :)

Популарни постови са овог блога

Mi smo Robin, Hud i Džon, veseli drugari...

Ovu glupavu pesmicu iz crtaća pevamo već godinama u raznim prilikama, bilo da smo na plivanju ili sankanju. E, sad, pošto nas je tri, morale smo Robina Huda da podelimo na dva dela i sećam se da je Joja, dok je bila manja, stalno ponavljala kako hoće ona da bude Hud.  Robin, Hud i Džon spremni za sankanje A, onda se, iznenada naša mala družina proširila. Deda Mraz nam je 1. januara doneo novu drugaricu za čajanke i sankanje. Ja sam postala srećna tetka treći put, a Kisa i Joja su dobile sestru od strica. Jedva čekamo da malo poraste, pa da počnemo da je vučemo sa sobom. Inače, dobila je ime po prababi Ljubici. Palčica - bubamara                                                                            ******       Divni su bili ovi snežni dani. Skoro da sam zaboravila zašto sam ih nekad toliko volela. A, onda su me ove dve moje veštičice odvukle na sankanje. I ja sam se odmah setila zašto volim zimu... Sankale smo se do iznemoglosti; dok nismo bile sasvim mokr

Životinjice od testa

Ne znam kako je u drugim kućama, ali u našoj pred praznike svako ima određena zaduženja, koja se ponavljaju iz godine u godinu. Jedna od obaveza koju imamo Kisa, Joja i ja jeste da za Vaskrs pravimo miliprote. Običaj je da se od testa prave razne domaće životinje i ono što je najzabavnije je što nam ovi naši matori dopuštaju da radimo i pravimo šta god hoćemo. Mi tako počnemo da pravimo, pa se onda posvađamo, pa onda jedna drugoj pomažemo, pa se smejemo, da bismo na kraju dobile čitav zoološki vrt. Ponekad je, čak, teško utvrditi koju smo vrstu životinje napravile, bude tu i slučajnih zmajeva i raznih krilatih i repatih životinja, ali u toj raznolikosti i jeste lepota. Ovo što liči na zmaja je u stvari poni, a ovo na guzi mu je tetovaža u obliku cveta :) Nemojte da se iznenadite što skoro svaka životinja (pa čak i ptica) ima crnu tačku na stomaku - to joj je pupak. To je bila izričita Jojina želja.  *** Na kraju ovog kratkog posta mi ostaje da

Novi crteži (New drawings)

Riđi mišar(Long-legged buzzard) Crna lunja (Black kite) Crni orao (Black eagle) Mišar (Buzzard) Petao (Rooster) Naše dvorište (Our yard)