Пређи на главни садржај

Fairyland

Kako sam divno provela vreme sinoć, praveći neke male, čudne figurice od kartona.  Prvo sam pravila čajanku sa bratanicama i njihovom drugaricom iz komšiluka. Verovatno nešto sa mnom nije u redu, ali meni takvo društvo najviše odgovara. Kad pomislim na kafu, tračeve i turske serije - nekako se naježim. Ne bih volela da ova moja rečenica ikog uvredi, ali ja nikad ne bih mogla da živim tako. I posle tog lepog druženja, reših da se malo poigram mojim papirićima. Iako sam pročitala bezbroj priča za decu, ovi radovi nisu povezani ni sa kakvom posebnom bajkom, oni su nastali potpuno spontano i bez neke posebne namere. Ko zna, možda na osnovu njih nastane neka priča:) Da ne dužim previše evo radova.
I had a great time last night, making a small, fantastic creatures. First I made a tea party with my nieces and their friend from the neighborhood. Maybe something wrong with me, but most of my time I spent with children. When I think of coffee, gossip and TV shows - I always feel uncomfortable. It seems to me that I could never live that way. Later, I decided to have a little play with paper. Although I've read countless stories for children, these works are not associated with any particular fairy tale, they grew quite spontaneously. Who knows, they might serve as a model for a story. Here are the works.

Elf playing a flower

Vila još uvek nije gotova, ali nisam mogla da odolim, a da je ne stavim u ovaj post.
The fairy isn't finished yet, but I had to put her in this post.

Коментари

  1. Divno! Divno! Divno!

    Kad sam pisala, tj. kad sam počela da pišem poeziju za decu, prva rečenica, koja je bila uvod u sve, glasi: MISLI SRCEM DOBRE VILE, MA GDE ONE BILE...
    Volim ta vilinska stvorenja, naročito Zvončicu, u čijem se liku i narai baš pronalazim, bez obzira što mi je skoro 40.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mnogo ti hvala, Nataša! Ta tvoja rečenica mi se baš dopada! Potpuno izražava ono što i ja, takođe, mislim.
      A Zvončica je predivna i mnogo je volim, a godine uopšte nisu bitne, bitno je kako se osećamo iznutra. Znaš li koji lik ja najviše volim? Pipi!

      Избриши
  2. Katarina ovo je zaista fantastično! Obe siluete mi se sviđaju. Stvarno svaka ti čast! <3
    Vrijeme sa djecom koje se provede je neprocjenjivo. Koliko god oni nauče od tebe i ti naučiš od njih ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Često mi se čini da, kad ne bi bilo dece u mom okruženju, ja bih skroz poludela. Oni imaju neko posebno stanje duha,neku radost i lubav prema životu, kojim oplemenjuju sve oko sebe. Mislim da mi mnogo više možemo da naučimo od njih nego oni od nas.

      Избриши
  3. ovo je predivno, može ići na zid sobe, ne baš samo dječje! jaaako si talentirana!
    ovaj tvoj je baš poseban; gledam vile i slušam Čajkovskog - di toga još ima?

    ОдговориИзбриши
  4. Beautiful !!!
    There is an award for you on my blog ! I hope you'll accept it !
    Hug
    Anna

    ОдговориИзбриши
  5. Me encantan tus personajes son fantasticos nunca mejor dicho, son una delicia, sean como sean, besitos.

    ОдговориИзбриши
  6. Beautiful !!!
    There is an award for you on my blog ! I hope you'll accept it !
    Hug
    Anna

    ОдговориИзбриши
  7. Vila me oduševila, vidim da ćeš joj još nešto dodati!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Baš mi je drago da ti se dopada! U pravu si, biće tu još koječega, ali će mi trebati dosta vremena da sve to iseckam.

      Избриши
  8. O, hvala! Ma kafa je u redu, al' ovo drugo me deprimira! Kafa je u tu priču dodata radi slikovitosti:)

    ОдговориИзбриши
  9. Stvarno su predivne tvoje siluete i baš mi se sviđa ova ideja da patuljci sviraju cvijećem, mislim da sam to vidjela na još nekom tvom radu, ali u pitanju je bila djevojčica jelda? Slučajnost je da sam baš danas nešto gledala po netu o vili Amalki (ako si gledala nekada davno taj crtani film)...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti! U pravu si, imam crtež devojčice koja svira cvet. Odlično zapažanje! Nemam pojma zašto, ali me ta ideja jako privlači.
      Bojim se da mi taj crtani nije poznat, premda sam uvek jako zagrejana za sve što sam gledala kao dete i skoro svega se jako dobro sećam. Možda se, prosto, kod nas nije emitovao...

      Избриши
  10. Predivni su ti tvoji crteži. Vila mi se posebno sviđa. Pozdrav :-)

    ОдговориИзбриши
  11. Prelepe su figurice,sumski vilenjak:)i vila sa divnim krilima:)

    ОдговориИзбриши
  12. Amazing work, as always! And thanks for the award! That was a surprise! I was not in the city. Now I am back, but taking a little time to get back to the usual. I will definitely do a post on the award, very soon. Thanks again! Hugs! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you so much, Shikha! Your blog is beautiful and you absolutely deserve a reward:)

      Избриши
  13. I love your blog, you are a great artist, congratulations and Kisses from Spain.

    http://redecoratelg.blogspot.com.es/

    ОдговориИзбриши
  14. Hello sweety! So inspiring (: This is such a great post and glad to found your blog! Are we following yet? I'd love to follow via gfc and bloglovin if we aren't! Stop by me soon!xx ♥

    Kisses*
    www.fashionholicsparkle.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  15. Divne siluete Katarina!! Odlična, multifunkcionalna ideja za dekoraciju! Radovi oslikavaju tvoju romantičnu prirodu!
    Veliki pozdrav,
    Vesna

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti, Vesna. Drago mi je da ti se dopadaju moji radovi. A hvala ti i za "romantičnu prirodu", bojim se da je istina:)

      Избриши
  16. Tthanks for stopping by! Following you now via gfc! Keep in touch <3

    xoxo,
    www.fashionholicsparkle.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Hvala vam što ostavljate komentar :)

Популарни постови са овог блога

Mi smo Robin, Hud i Džon, veseli drugari...

Ovu glupavu pesmicu iz crtaća pevamo već godinama u raznim prilikama, bilo da smo na plivanju ili sankanju. E, sad, pošto nas je tri, morale smo Robina Huda da podelimo na dva dela i sećam se da je Joja, dok je bila manja, stalno ponavljala kako hoće ona da bude Hud.  Robin, Hud i Džon spremni za sankanje A, onda se, iznenada naša mala družina proširila. Deda Mraz nam je 1. januara doneo novu drugaricu za čajanke i sankanje. Ja sam postala srećna tetka treći put, a Kisa i Joja su dobile sestru od strica. Jedva čekamo da malo poraste, pa da počnemo da je vučemo sa sobom. Inače, dobila je ime po prababi Ljubici. Palčica - bubamara                                                                            ******       Divni su bili ovi snežni dani. Skoro da sam zaboravila zašto sam ih nekad toliko volela. A, onda su me ove dve moje veštičice odvukle na sankanje. I ja sam se odmah setila zašto volim zimu... Sankale smo se do iznemoglosti; dok nismo bile sasvim mokr

Životinjice od testa

Ne znam kako je u drugim kućama, ali u našoj pred praznike svako ima određena zaduženja, koja se ponavljaju iz godine u godinu. Jedna od obaveza koju imamo Kisa, Joja i ja jeste da za Vaskrs pravimo miliprote. Običaj je da se od testa prave razne domaće životinje i ono što je najzabavnije je što nam ovi naši matori dopuštaju da radimo i pravimo šta god hoćemo. Mi tako počnemo da pravimo, pa se onda posvađamo, pa onda jedna drugoj pomažemo, pa se smejemo, da bismo na kraju dobile čitav zoološki vrt. Ponekad je, čak, teško utvrditi koju smo vrstu životinje napravile, bude tu i slučajnih zmajeva i raznih krilatih i repatih životinja, ali u toj raznolikosti i jeste lepota. Ovo što liči na zmaja je u stvari poni, a ovo na guzi mu je tetovaža u obliku cveta :) Nemojte da se iznenadite što skoro svaka životinja (pa čak i ptica) ima crnu tačku na stomaku - to joj je pupak. To je bila izričita Jojina želja.  *** Na kraju ovog kratkog posta mi ostaje da

Novi crteži (New drawings)

Riđi mišar(Long-legged buzzard) Crna lunja (Black kite) Crni orao (Black eagle) Mišar (Buzzard) Petao (Rooster) Naše dvorište (Our yard)