Faeries

Faeries

Странице

среда, 28. новембар 2012.

Sofa i Stepinjak

Ovo je Sofa, sedi za stolom i pije mleko i nosi velike pufnaste papuče koje se ne vide na crtežu. Ja sam bila malo u nedoumici da li da uopšte objavljujem ovaj rad, međutim Sofi se toliko svideo da sam morala da ga stavim u svoj post. Kaže da mnogo liči na nju, u šta ja pomalo sumnjam. I Kisa dobacije: "ALI STVARNO LIČI!" Pa, ako one tako kažu, neka bude...

Stepinjak je jedan deo našeg dvorišta sa jelkama, brezama, jorgovanom i lešnikom i Faminom (naš pas) kućom u kojoj ona ne živi. Naziv je doobio po ličnosti iz Kisine i Sofine mašte. To je Stepa, koja ima 16 godina, živi sa mamom, ide u školu i njena najbolja drugarica je Lindrana. Stepa je rumena, plava (nosi kiku na stranu) i debeljuškasta. Oblači se u narodnu nošnju. U stvari Stepa ima 46 godina, ali se radnja igre dešava u prošlosti, kad je ona imala 16 (ovo sam jedva shvatila). Stepi u posetu često dolazi njena rođaka Povrenija iz Gruže. Tako da je Stepinjak jedno posebno mesto gde se odigrava ceo Stepin život. Ono što sam ja htela da zabeležim jeste gomila stvari koje su tamo razbacene, a čije je prisustvo tamo preko potrebno: flašice, tanjirići, šerpe, mali šporet, šoljice, parfemi, stolice, sto... Ovo što vidite je samo jedan delić tog loma.

I na kraju još jedan deo našeg dvorišta sa paviljonom i leskom.


Napomena: Za sve informacije u ovom postu, kao i pomoć u pisanju, dugujem zahvalnost Kisi i Sofi. Ukoliko vam se čini da je previše podataka i da su suvišni, takođe su zaslužne Kisa i Sofa. Stalno me teraju da pomenem nekog Labuda?!!!! pojma nema koja je to ličnost. Ostavićemo to za neki drugi post...

13 коментара:

 1. Hvala ti Katarina od srca sto si mi otkrila blog-caroliju!!
  Praznik za oci i usi...nemam reci!
  Veliki pozdrav!!!

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala, tebi, Ljubinka, što si nam se pridružila, kao i za predivne komplimente. Drago mi je da smo se pronašle ovde na blogu i da možemo da razmenjujemo iskustva. Ja takođe volim da pletem (mada to kod mene prilično dugo traje), pa će mi svakako koristiti tvoje poznavanje problematike :)

   Избриши
 2. Prelepi crtezi,a najvise kod njih volim sto prenose realnost,uhvacen momenat u vremenu.Kakvu divnu mastu deca imaju,a pojedine likove iz te zamisljene stvarnosti jedva da mogu i ja da izgovorim,pozdrav za ekipu mastovitih i slobodnih:)))

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Svako dete je kao neka lepa kutijica u kojoj ima toliko toga čudesnog, samo ih treba pustiti da maštaju. Doduse, ponekad mi se čini da ove naše devojčice preteruju. Iako sam prilično upućena u njihove igre, ne mogu uvek da pohvatam sve konce:)Tako da se ne čudim što ti je izgovaranje pojedinih imena problematično. Mi smo već navikli na njih. Smešno mi je što svaki od tih likova ima potpuno razrađen karakter, osobine, navike...Ludo!

   Избриши
 3. Одговори
  1. Ne čini ti se. To je nekako sasvim slučajno izmilelo odnekud:)

   Избриши
 4. Krasan blog, bajkovita atmosfera:) Pa ti si zaista umjetnica:)(a možda i jesi?)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti, Jagoda, na lepim rečima, a naročito na onoj najlepšoj - umetnik. Po profesiji zaista jesam slikar, ali se nikako ne usuđujem da sama sebe nazovem umetnikom, pa mi je utoliko draže kad neko drugi to učini:)

   Избриши
 5. Pa hvala ti sto si nacrtala stepinjak......mada si trebala da pomenes Labuda..(:^^

  ОдговориИзбриши
 6. Одговори
  1. Najlepše hvala! A što se Labuda tiče, ja se isto tako pitam - ko je to. Moraćemo da pitamo devojčice. Nadam se da će objašnjenje stići u nekom od sledećih postova.

   Избриши

Hvala vam što ostavljate komentar :)