Пређи на главни садржај

Oh, how I love children's books

I have to admit a terrible and great truth - I'm still not outgrown children's books. I am really passionate lover of beautiful illustrated children's books. I am a member of various online book store and constantly looking for new releases. One of the most interesting online book store, which service I intend to try, is The Book Depository. They have so many beautiful items that I'm having problem deciding which book to buy. The adventage is of course free shipping. This I can not say from my personal experience, for now, but I hope  that I will soon have notice of it. Here I found Walker Illustrated Editions which look really amazing with great illustrations of Inga Moore. Here in Serbia selection of books is still very limited, and items appear cheap and poorly designed. It could say that things have moved forward a bit. Yet prices of some of these new releases is too big for our requirements.
I recently bought in Belgrade a wonderful book - Mother Goose's Nursery Rhymes at a very affordable price. The book has illustrations on every page. And they are so wonderful that I had a problem to decide which of them to show here. Here some of them. 













Коментари

  1. Stvarno sam ljubomorna zato sto posedujes ovakvu knjigu,mogli bi da uradimo neku ilustraciju na moj nacin,likovi su divni:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Naravno, to je odlična ideja. Mislim da bi predivno izgledale. Iskoristi, ako možeš ove sličice. Nadam se da je rezolucija dovoljno dobra da možeš da ih upotrebiš. U suprotnom, mogu da ti pošaljem na mejl slike boljeg kvaliteta.

      Избриши
  2. Knjiga ima divne ilustracije, a sto se tice 'prerastanja' decjih knjiga - nikada ih nemoj prerasti! :) Mene su me uvek fascinirale ilustracije Beatris Poter. Nikada nisam imala njenu knjizicu, mada nije ni sad kasno. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moram da priznam da imam i knjigu o zeki Petru i drugim likovima koje je stvorila gospođica Poter. Naravo, izdanje je na engleskom. Skoro sam sasvim sigurna da kod nas nije nikad prevedena ni štampana neka od njenih kniga. Skeniraću je i objaviti u nekom postu. Ne znam da li se ti sećaš, ali nekada davno, kad sam ja bila dete, štampane su sličice za uskršnja jaja sa likovima njenih zečića. I mislim da ljubav prema njenom stvaralaštvu potiče od tada.

      Избриши
    2. Tacno! :)E, pa radujem se da vidim zeku Potera u nekoj skorijoj buducnosti!

      Избриши
  3. O,veoma je lepo!!!!!!Lepo je!!!!!!Ja volim ovu knjigu!!!!!!!
    Imam i jednu Sarah Kay knjigu i pomalo me podseca na ovo,samo sto je ona prevedena na srpski.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pravu si, postoji velika sličnost sa Sarom Kej, s tim što je Sara malo više stilizovana i sa naglašenijim konturama, dok su ove ilustracije malo realističnije. Žao mi je samo što ne znam ko je ilustrator. Začudo u knjizi to ne piše.

      Избриши
  4. obožavam ilustracije dječjih knjiga, jedno vrijeme sam ih i skupljala, obožavam na primjer ilustracije Marie Pascual..tako su čarobne....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, Marija Paskval je apsolutno obeležila moje detinjstvo. Prvu njenu knjigu sam dobila kad sam imala 5-6 godina, Bajke u slici br. 10 sa Japankom na naslovnoj strani, ali je ta knjiga toliko puta prelistana da su od nje ostale samo korice. Nedavno sam kupila polovnu na limundu.

      Избриши

Постави коментар

Hvala vam što ostavljate komentar :)

Популарни постови са овог блога

Mi smo Robin, Hud i Džon, veseli drugari...

Ovu glupavu pesmicu iz crtaća pevamo već godinama u raznim prilikama, bilo da smo na plivanju ili sankanju. E, sad, pošto nas je tri, morale smo Robina Huda da podelimo na dva dela i sećam se da je Joja, dok je bila manja, stalno ponavljala kako hoće ona da bude Hud.  Robin, Hud i Džon spremni za sankanje A, onda se, iznenada naša mala družina proširila. Deda Mraz nam je 1. januara doneo novu drugaricu za čajanke i sankanje. Ja sam postala srećna tetka treći put, a Kisa i Joja su dobile sestru od strica. Jedva čekamo da malo poraste, pa da počnemo da je vučemo sa sobom. Inače, dobila je ime po prababi Ljubici. Palčica - bubamara                                                                            ******       Divni su bili ovi snežni dani. Skoro da sam zaboravila zašto sam ih nekad toliko volela. A, onda su me ove dve moje veštičice odvukle na sankanje. I ja sam se odmah setila zašto volim zimu... Sankale smo se do iznemoglosti; dok nismo bile sasvim mokr

Životinjice od testa

Ne znam kako je u drugim kućama, ali u našoj pred praznike svako ima određena zaduženja, koja se ponavljaju iz godine u godinu. Jedna od obaveza koju imamo Kisa, Joja i ja jeste da za Vaskrs pravimo miliprote. Običaj je da se od testa prave razne domaće životinje i ono što je najzabavnije je što nam ovi naši matori dopuštaju da radimo i pravimo šta god hoćemo. Mi tako počnemo da pravimo, pa se onda posvađamo, pa onda jedna drugoj pomažemo, pa se smejemo, da bismo na kraju dobile čitav zoološki vrt. Ponekad je, čak, teško utvrditi koju smo vrstu životinje napravile, bude tu i slučajnih zmajeva i raznih krilatih i repatih životinja, ali u toj raznolikosti i jeste lepota. Ovo što liči na zmaja je u stvari poni, a ovo na guzi mu je tetovaža u obliku cveta :) Nemojte da se iznenadite što skoro svaka životinja (pa čak i ptica) ima crnu tačku na stomaku - to joj je pupak. To je bila izričita Jojina želja.  *** Na kraju ovog kratkog posta mi ostaje da

Novi crteži (New drawings)

Riđi mišar(Long-legged buzzard) Crna lunja (Black kite) Crni orao (Black eagle) Mišar (Buzzard) Petao (Rooster) Naše dvorište (Our yard)