Faeries

Faeries

Странице

понедељак, 12. новембар 2012.

Illustration

I was pretty busy today, preparing works for a painting contest. My creative manner quite chaged in the last year. I began to feel a great enthusiasm fot illustration. Somethimes I felt that the illustration is less important than the classical painting. I'm pretty mistake made such comparison. I realized that it was not easy at all to make illustrations. It takes a very good knowledge of anatomy and also understand the substance of things to be able to simplify. Making puppets of cardboard, I began to feel unusual excitement I have never felt before. And I realized that I had found what I was looking for all along. Finally I feel complete freedom and the abillity to express myself artistically. All this is still at the beginning and I always expect something new to happen. Until then, here's a new peace.

Danas sam bila prilično zauzeta pripremajući radove za neki slikarski konkurs. Moj način stvaranja se prilično promenio u poslednjih godinu dana, a ilustracija mi je postala neobično bliska. Činilo mi se ranije da je ilustracija manje vredna i da nikad ne može da se poredi sa štafelajnim slikarstvom. Bila je to velika greška, praviti uopšte takva poređenja. Shvatila sam da baviti se ilustracijom nije nimalo lako, da ona zahteva savršeno poznavanje anatomije, da je potrebno razumeti i poznavati suštinu stvari da biste mogli da ih svedete i pojednostavite. Praveći lutkice od kartona počela sam da osećam neko čudnovato uzbuđenje koje nikad ranije nisam osećala. I shvatila sam da je to - to, da je to ono što sam sve ovo vreme pokušavala da nađem. Upravo ovde ja osećam potpunu slobodu i mogućnost da se izrazim kako želim. Sve je to još uvek u začetku i ja stalno očekujem da se desi nešto novo. A do tada evo jednog novog rada.


13 коментара:

 1. Da ne zaboravim strašno mi se sviđa rooster a ide mi rođendan.Pa mislim.....

  ОдговориИзбриши
 2. Bas mi je drago sto si osetila da si pronasla pravu stvar koja te ispunjava,mada iskreno ja nemam pojma kako se ovo radi i koja je tehnika:)Lutkice od kartona?Sjajno:)))

  ОдговориИзбриши
 3. Slažem se sa Bojanom - divno je što si pronašla sebe u ovome! Takođe, tehnika mi nije poznata, ali znam da mi se dopada kako izgleda.

  ОдговориИзбриши
 4. Ovaj rad je kombinacija crteža i obične siluete od kartona, a ovome su prethodile marionete od kartona, dakle lutke koje imaju pokretljive zglobove. Jedan od primera za to je moja profilna slika. Na snimku ne može da se vidi,ali ona je sastavljena od puno sitnih delova, koji su spojeni koncem i koji joj omogućavaju da pravi sve vrste pokreta, koji deluju prilično prirodno. Ona se koristi za pravljenje animiranog filma. Jedan od mojih pokušaja možete da vidite na sledećem linku
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=zr1sPbaf8oo
  Moram da priznam da se od samog početka sve odvijalo sa nekom lakoćom, počev od smišljanja likova, pravljenja skica, pa do rezanja same figure od kartona. Ovi likovi devojčica jednostavno sami izlaze iz mene, nemam pojma odakle ih izvlačim. Nadam se samo da će da potraje...

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Postavi nam bolje link,nesto ne radi:(Ma jel moguce od sitnih delica kartona koji se spajaju?Divno,uzbudljivo:)

   Избриши
  2. Možda je najbolje da odeš na youtube i ukucaš -
   7. Medjunarodni festival klasicne muzike Vrnjci 2012
   To je najava koju sam pravila za festival koji se održava kod nas u Banji u julu. Ne mogu da kažem da sam baš sasvim zadovoljna, ali se nadam da će drugi put biti bolje.

   Избриши
 5. Predivno,lutkice se pomeraju i prave divne pokrete,mnogo si skromna Kaca,ona najava je originalna i prelepa,bas kakvu zasluzuje jedan takav dogadjaj.Nas problem sto smo neobrazovani za ovakve stvari:)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Mnogo ti hvala na ovako lepoj pohvali, naročito što sam u animaciji potpuni amater, pa mi ovakva podrška puno znači. Međutim, verujem da sve uvek može da se uradi bolje. To nas na kraju krajeva pokreće da idemo dalje.

   Избриши
 6. Ovo je tako slatko i tako ponijasto....^^:):):)<333333333

  ОдговориИзбриши
 7. mene svaki oblik umjetnosti fascinira do krajnjih granica,odlicne ilustracije,drago mi je da si sebe pronašla u ovom i zelim ti puno puno puno uspjeha u daljnjem radu :D

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Drago mi je da ti se dopadaju moji radovi. I slažem se sa tobom što se tiče umetnosti, da, bez obzira na formu i način izražavanja, ona ima neverovatno važnu ulogu u našim životima, bilo da je u pitanju slikarstvo, književnost, muzika... Ja to doživljavam svakog dana.
   Mnogo ti hvala što si se pridružila mom blogu.

   Избриши

Hvala vam što ostavljate komentar :)