Faeries

Faeries

Странице

понедељак, 15. октобар 2012.

Kornjača

Iako mi ovaj dan nije počeo baš slavno, desilo se nešto što ga je učinilo zaista izuzetnim. Moj tata je stvarno neobična osoba. Rečenica koja govori o Džoniju jabukovom semenu "Gde god nadjes zgodno mesto tu drvo posadi", mogla mi sasvim da se primeni na njega. Koliko je samo stabala posadio, koliko biljaka odgajio, koliko životinjica spasio...On je čovek koji toliko voli prirodu i sve živo sto postoji i baulja po njoj. Ne postoji u njoj ništa što bi kod njega izazvalo odvratnost. Uvek nam je donosio neke sitne, a ponekad i malo veće, životinje. Jednom je doneo sojku, jednom sovu (o tome sam nedavno pisala), jednom čak vevericu. Nije mu bilo grozno da uhvati slepog miša i da nam pokazuje kakvo mu je plišano telo i kakva su mu gumena krila i kako mu izgledaju kukice kojima se kači na zidove i to naopačke. A već o psima da ne pričam. I to uvek neko rasno kuče kao sasvim slučajno podje za njim. Tako je dovodio pikinezera, haskija, škotskog ovčara... Ovaj poslednji zvani Džipsi bio je naš ljubimac punih 11 godina. Ali to je posebna priča...
Dakle, tata  nam je vrlo često donosio kornjače, velike i srednje i male, medjutim ovo što je danas doneo je najmanja kornjača koju sam ikad videla (tu mislim na šumske kornjače koje žive u ovom našem kraju, a ovo je upravo ta vrsta). To je tako ljupko malo stvorenje. Videćete iz priloženih fotografija kako izgleda.


4 коментара:

 1. Fotografije su preslatke,kako je medena,mnogo mi se dopada ova druga fotografija sa ruzom.Sta reci o tvom ocu sem da je poseban,sve o njemu govori to sto voli prirodu i sve sto je u njoj.Najvaznije od svega je,kako se ta njegova ljubav prenosi na sve oko njega i sta sve iz nje mozemo da saznamo.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala ti Bojana. Slažem se sa tobom da ljubav prema prirodi prilično otkriva karakter jedne osobe. Onaj koji voli ovu zemlju i sve što po njoj gmiže svakako mora da bude plemenito biće. Ne samo zato što je moj tata :)

   Избриши
 2. Ne znam da li me je vise odusevila kornjacica ili ljudska dobrota... Divno...

  ОдговориИзбриши
 3. Svaki se čovek rađa dobar i predodređen je da to bude. Šta se dalje dešava ostaje nerazrešiva misterija.Ima toliko okolnosti, nažalost, koje narušavaju taj sklad. Kao što smo već pisali, onaj koji uspe da sačuva dete u sebi, taj će biti istinski srećan i donosiće drugima radost.

  ОдговориИзбриши

Hvala vam što ostavljate komentar :)